Graafsebaan 133 · 5248NL Rosmalen · 073 629 39 11 · info@autotron.nl

Group

Ik wil een evenement organiseren

Meer informatie
Group

Ik exposeer op deze locatie

Meer informatie
Group

Ik wil de plattegrond van de locatie bekijken

Meer informatie
Menu

Omgeving

Rosmalen ligt op enkele kilometers afstand van 's-Hertogenbosch.

Rosmalen ligt op enkele kilometers afstand van ‘s-Hertogenbosch. De Brabantse hoofdstad is geliefd om haar gezichtsbepalende cultuurhistorie. De afgelopen decennia wordt Den Bosch (inter)nationaal meer en meer gewaardeerd op het moderne, dynamische en bedrijvige karakter. Het is een stad met een sterke identiteit, mede opgebouwd vanuit haar functie als hoofdstad van Noord-Brabant en centrumfunctie in een economisch belangrijke regio.

Vlakbij Autotron Rosmalen vind je Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch. Er zijn tal van mogelijkheden om uw bezoek aan Autotron Rosmalen of Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch te combineren met activiteiten in de stad. Zo zijn de afstanden in de stad te voet af te leggen.

Sportiom ’s-Hertogenbosch
Op enkele kilometers van Autotron Rosmalen vind je Sportiom ‘s-Hertogenbosch. Dit is het meest complete sportcentrum van ‘s-Hertogenbosch en omgeving. Deze accommodatie heeft namelijk uiteenlopende faciliteiten, zoals: een ijskoude funschaatsbaan, een subtropisch zwembad, een gezondheidscentrum en een sporthal.

Horeca
Landelijke bekendheid geniet ’s-Hertogenbosch als stad van de café’s en restaurants. Voor elk wat smaaks en drinks. Kijk op www.vvvdenbosch.nl als je op de hoogte wilt blijven. Je treft daar ook de telefoonnummers aan om eventueel te reserveren.

Musea en andere cultuur
De oudste plek in het hart van ‘s-Hertogenbosch is de driehoekige markt. Rondom dit plein bevond zich de vroegste ommuring. Vanaf hier verdedigden de Bosschenaren hun erfgoed, dat eeuwenlang gold als een vrijwel onneembare veste. Binnen de stadsmuren heeft ‘s-Hertogenbosch haar middeleeuwse structuur grotendeels behouden. De laatgotische Sint-Janskathedraal, het classicistische stadhuis en het oudste bakstenen huis ‘De Moriaan’ herinneren aan lang vervlogen tijden. Net als de vele bochtige, verspringende straatjes met pakhuizen en koopmanswoningen. Daarnaast kun je een boottocht maken op de Binnendieze, ooit het stadsriool, maar tegenwoordig een van de topattracties van onze stad.

De culturele centra zijn goed vertegenwoordigd in s-Hertogenbosch. Zo is er ‘De Muzerije’, een centrum voor kunstzinnige vorming. Er is ook een ‘Keramisch Werkcentrum voor beeldende kunst’. ‘Theater aan de Parade’ biedt voorstellingen op het gebied van cabaret, opera, ballet en muziek. In ‘Artemis’ krijgen vernieuwende kunst- en muziekvormen ruimschoots de aandacht. ‘Het Kruithuis’, museum voor moder’ne kunst, heeft een unieke collectie keramiek en sieraden. Daarnaast is er ‘De Meierij’, dit is een muziektheatergezelschap dat allerlei voorstellingen organiseert.

Jaarlijkse evenementen trekken mensen van heinde en verre naar de stad. Zo is er Stichting Culturele Organisatie Puloon die de jaarlijkse kunstmarkt ‘Artibosch’ bij de Sint Jan organiseert. Daarnaast is er nog het ‘Theaterfestival Boulevard ‘s-Hertogenbosch’, ‘November Music’, ‘Indoor Brabant’, ‘Jazz in Duketown’ in het Pinksterweekeinde, het ‘Internationale Vocalistenconcours’, ‘Den Bosch Maritiem’ en de ‘Proeverij in de Meierij’. Natuurlijk trekt het jaarlijkse carnavalsfestijn ook veel mensen naar ‘Oeteldonk’.

Zeker de moeite waard is het ‘Noordbrabants Museum’, gevestigd in het prachtig verbouwde Gouvernementsgebouw. Maar ook het ‘Capucijnenmuseum’, het ‘Gemintemuzejum’ (over carnaval), het ‘Museum Coudewater’ en het ‘Museum Slager’ zijn de moeite waard. Voor het bezichtigen van hedendaagse kunst kunt u bij het ‘Museum voor Hedendaagse Kunst SM’s’ (het voormalige Kruithuis) en bij de talloze galerieën en expositieruimten terecht. Een goede gids voor een dagje uit is uiteraard de VVV. Kijk op www.vvvdenbosch.nl

‘s Hertogenbosch actueel
Op de hoogte blijven van het actuele aanbod en programma van ’s Hertogenbosch? Kijk dan op www.denbosch.nl en zoek op “toerisme en vrije tijd”.

De mooiste tijd beleef je bij Autotron, onderdeel van Libéma