Graafsebaan 133 · 5248 NL Rosmalen ('s-Hertogenbosch) · 073 629 39 11 · info@autotron.nl

Group

Ik wil een evenement organiseren

Meer informatie
Group

Ik exposeer op deze locatie

Meer informatie
Group

Ik wil de plattegrond van de locatie bekijken

Meer informatie
Menu
27 juli 2016

Autotron Rosmalen, gastheer van de grootste tijdelijke werkplek van Nederland

Libéma en Autotron Rosmalen zetten, samen met Ricoh, in op groei en vernieuwing van het internationale grastennistoernooi in Rosmalen. Het Ricoh Open verbindt topsport en het bedrijfsleven. Tijdens het evenement, dat van 6 t/m 12 juni plaatsvond op het terrein van Autotron Rosmalen, werd  met de ‘Open WorkSpace’ –een grote tijdelijke werkplek- een unieke beleving aan het evenement toegevoegd. Een unieke combinatie van topsport, werken & leven. Tennis en kennis kwamen samen in een sporttoernooi 3.0!

Ricoh is vanaf dit jaar hoofdsponsor van het internationale dames- en heren grastennistoernooi van Rosmalen, waarmee het toernooi nu Ricoh Open heet. In een snel veranderende wereld waar werk en vrije tijd met elkaar verbonden zijn, combineerde Ricoh tennis op topniveau met het faciliteren van ontmoetingen en inspiratie. Het Ricoh Open was uniek vanwege de setting, het open karakter, het spelersveld en de aantrekkingskracht op zowel de sportfans als het bedrijfsleven. Samen met D&B Eventmarketing Ahrend, Avex, Mapiq en Seats2meet realiseerde Ricoh de ‘Open WorkSpace’ in Autotron Rosmalen; een plek waar werken en leven op een bijzondere manier samen kwam en waarin de producten en diensten van Ricoh werden geïntegreerd. Een experience met vernieuwende werkplekken in de vorm van een Seats2meet pop-up locatie, netwerkfaciliteiten, een expo met de laatste technologieën op het gebied van werken én kennissessies die inspireerden over anders werken en beter leven. Daarnaast was er een aansprekend horecaplein met zicht op een megascherm met actuele content over het toernooi en de programmering.

Technologische ontwikkelingen

In de Open WorkSpace vonden een week lang allerlei interessante activiteiten plaats. Topsprekers en trendwatchers als Menno Lanting, Sander Duivestein, Nicky Hekster en Farid Tabarki gaven hun kijk op de belangrijkste technologische ontwikkelingen en de impact hiervan op onze manier van (samen)werken, denken en leven. Daarnaast namen specialisten van Ricoh de gasten mee op een reis langs diverse thema’s (op het gebied van zorg, onderwijs, retail en kantoren) die helpen om anders en slimmer te werken en daarmee tijd te creëren voor wat er écht toe doet: in werk en privé.

Maar de Open WorkSpace was ook een Seats2meet pop-up locatie, waar je je eigen werkplek kon boeken. Of even een potje tafeltennis spelen. In het Daily Journal stonden de laatste tennisnieuwtjes. Je kon een 3D-foto van jezelf laten maken (en eventueel laten printen als poppetje), op de foto op een umpire stoel (en deze selfie laten printen als postcard) of jezelf laten vereeuwigen door een digitale cartoonist op het Interactive Whiteboard. Natuurlijk allemaal gemaakt met of op Ricoh-apparatuur.

Resultaat

Met een stijging van de bezoekersaantallen overall naar 60.000, een uitverkocht Centre Court op de woensdag en meer dan 1.500 Ricoh-gasten in de Open WorkSpace, kan het eerste Ricoh Open als zeer geslaagd de boeken in. Manager sponsoring en events Harm van Woerkom: ‘De hoge waardering van bezoekers voor het nieuwe concept, een toename in het aantal bezoekers,  en een druk bezochte Seats2meet pop-up locatie zijn het bewijs dat we er met partners en collega’s in geslaagd zijn het ‘open’ karakter van het event te benutten en de innovatieve Ricoh-producten en tennisbeleving op een logische manier te combineren.’

Workspace RICOH Open (3)
Ricoh

Ricoh Open

Het Ricoh Open is een internationaal tennistoernooi dat gehouden wordt op het terrein van Autotron Rosmalen, nabij ‘s-Hertogenbosch. De wedstrijden in het heren-, dames- en dubbeltoernooi worden gespeeld op de buitenbanen van het Autotron.

Het toernooi trekt ieder jaar toptennissers en bezoekers uit binnen- en buitenland. In het verleden wonnen onder meer Lleyton Hewitt, Sjeng Schalken, David Ferrer, Kim Clijsters en Justine Henin het internationale toernooi in Rosmalen. Het toernooi in het herenenkelspel maakt momenteel onderdeel uit van de ATP World Tour 250 en het toernooi bij de dames is onderdeel van de WTA International Tournaments Series. Meer informatie is te vinden op de website van Ricoh Open.

De mooiste tijd beleef je bij Autotron, onderdeel van Libéma