Graafsebaan 133 · 5248 NL Rosmalen ('s-Hertogenbosch) · 073 629 39 11 · info@autotron.nl

Group

Ik wil een evenement organiseren

Meer informatie
Group

Ik exposeer op deze locatie

Meer informatie
Group

Ik wil de plattegrond van de locatie bekijken

Meer informatie
Menu
28 juli 2016

Tennisbanen Autotron Rosmalen alweer klaar voor Ricoh Open 2017

‘Het lijkt net alsof ik op een Wimbledon-baan sta te spelen’. Een veelgehoorde opmerking van toptennissers tijdens het Ricoh Open van juni jl. op het buitenterrein van Autotron Rosmalen. Een kijkje achter de schermen…

Wimbledon-klei

Volgens Marcel Hunze, organisator van het Ricoh Open, waren de spelers en speelsters van de afgelopen editie zeer tevreden over de kwaliteit van de tennisbanen: “Ze vonden de speeleigenschappen van de banen uitstekend en vergelijkbaar met de kwaliteit van het prestigieuze Wimbledon in Engeland. Een compliment voor de collega’s die een heel jaar lang werken voor dit resultaat”.

Ondergrond

De afgelopen jaren is de ondergrond van alle wedstrijdbanen voorzien van Wimbledon-klei in plaats van de originele zandlaag. Hierdoor verbetert de stuit van de bal en zijn de speeleigenschappen zoveel mogelijk conform de Wimbledon-banen. In 2015 zijn de eerste twee trainingsbanen van dezelfde laag voorzien. Afgelopen maanden zijn de laatste twee banen voorzien van deze klei, zodat nu alle banen dezelfde ondergrond hebben.

Onderhoud

Marcel over het belang van het onderhoud: “Na afloop van het toernooi krijgen de banen groot onderhoud. Diverse reparaties, het egaliseren van de grond en het bemesten ervan. Daarnaast worden diverse banen  voorzien van een nieuwe grasmat. Na de winter start de voorbereiding voor 2017 en wordt tenslotte in fases de juiste maaihoogte bereikt, zodat de banen weer bespeelbaar zijn.

Workspace RICOH Open (3)
Ricoh

Terug- en vooruit kijken

De 2016-editie van het enige internationale grastennistoernooi van Nederland was erg succesvol.  “Met een stijging van de bezoekersaantallen overall naar 60.000 en een uitverkocht Centre Court op de woensdag kunnen we concluderen dat we wederom een groei hebben gerealiseerd”, aldus Marcel Hunze. “De nieuwe hoofdsponsor, Ricoh, heeft een prachtige Open Workspace gerealiseerd in het Autotron waar duizenden bezoekers en genodigden een bezoek aan het toernooi hebben gecombineerd met werken, vergaderen en presentaties.”

Voor 2017 zijn de plannen ook al bekend: Het toernooi wordt verder ontwikkeld met innovatieve onderdelen. Zo zijn de trainingsfaciliteiten verbeterd door de nieuwe banen, waardoor spelers zich nog beter kunnen voorbereiden op Wimbledon. De vooruitzichten op een mooie editie zijn zeer positief blikt Marcel alvast vooruit.

Ricoh Open 2017

Meer informatie over het Ricoh Open is te vinden op www.ricoh-open.nl. De 2017-editie vindt plaats van 12 t/m 18 juni op het buitenterrein van Autotron Rosmalen.

De mooiste tijd beleef je bij Autotron, onderdeel van Libéma